Wat een verrassing in Montepulciano!

wijngaard_Montepulciano_italiaanserodewijn_tastemorewine

We zijn weer net een week terug van onze reis naar Zuid Toscane. We hadden een mooi appartement gevonden in Chianciano Terme in de provincie van Siena.
Wij waren op zoek naar een goede Vino Nobile di Montepulciano maar dan wel een die nog niet te koop was in Nederland! En dat is een hele opgave. Steeds meer mensen houden zich op grotere of kleinere schaal bezig met de import van wijn en wordt het dus voor ons moeilijker om net die ene wijn te vinden welke uitstekend van kwaliteit is en nog niet te koop….
We gingen vol goede moed naar Montepulciano en gingen proeven en vragen….maar óf de wijn was niet op het niveau wat wij zochten, óf er was al een importeur in Nederland…. Na een dag lang tevergeefs zoeken gingen wij weer terug naar ons appartement en besloten naar de lokale hosteria te gaan voor een goede maaltijd.
Helaas was er geen tafel vrij en werd ons gevraagd of we een uur later terug konden komen. Dus gingen we in de tussentijd even naar….een wijnbar om een aperitief te nuttigen!
Daar stond een Vino Nobile uit 2014 open en die wilden wij wel proeven… Wat een heerlijke wijn!! Gelijk maakten wij een foto van het etiket en zouden wij de volgende dag de wijnproducent gaan bellen. Zo gezegd zo gedaan en de volgende dag bezochten we Simone en Leonardo van Il Macchione!
Simone had niet veel tijd die dag want hij zou de volgende dag voor een weekje naar Londen vertrekken. We spraken om 15.00 uur af en werden meegenomen in een enthousiast verhaal van de twee jonge broers die uit Trento in Noord Italië waren verhuisd naar Toscane om daar op een biodynamische wijze wijn te gaan verbouwen. En met succes!
Wij waren beiden zo enthousiast geworden dat we meteen een order hebben geplaatst en deze wijnen zullen heel binnenkort te koop zijn in onze webshop!

Grazie Simone & Leonardo!!