Monterinaldi_vrienden_toscane_chianti_tastemorewine

Toscane – onze grote liefde: het was al weer een tijdje geleden, maar uiteindelijk zijn we eind mei met onze Jeep weer richting Italië gereden om onze vrienden van Castello Monterinaldi te ontmoeten en weer een aantal nieuwe wijnen te gaan proeven en selecteren.
Wij hadden elkaar een aantal jaar geleden al eerder ontmoet en waren onder de indruk van hun fantastische wijn en gastvrijheid.  Het was dus nu tijd om er met een professionele blik naar te gaan kijken (en te proeven).
We hadden besloten om ons te vestigen in Rapolano Terme – een centrale plek in Zuid Toscane – en hebben dan ook meteen een dag genoten van de heerlijke thermaalbaden in de Terme Antica Querciolaia: wat een genot om daar in de verschillende warme baden – allen met een iets andere temperatuur – te kunnen ontspannen na een lange autoreis.
Onze eerste afspraak was met Fabrizio in Lucarelli, Radda in Chianti, waar hij ons opwachtte in het proeflokaal van Castello Monterinaldi. Wat een prachtige plek en – wederom – wat een gastvrijheid!
Monterinaldi_Chianti_tastemorewineOp de proeftafel stonden de verschillende wijnen uitgestald.
Overal bij Monterinaldi vind je de schildpad terug: een teken van hun filosofie om vooral niets gehaast te doen. “chi va piano, va sano e va lontano” zeggen ze in Italië (degenen die traag gaan, gaan gezond en gaan ver), net als de schildpad en dat is precies waar ze bij Monterinaldi voor gaan!
Al snel, na het proeven, schoven we aan tafel met Fabrizio: op het landgoed worden immers ook kookcursussen en andere activiteiten georganiseerd: het is zeker een bezoek waard mocht u ooit in het Chianti gebied zijn.
Het was voor ons dus niet zo’n moeilijke keuze om deze wijnen te gaan importeren en een aantal vind u al terug in onze webshop:
Chianti Classico DOCG
Gotto di Gottofredo
Vigneto Boscone
en nu ook de “Purple Turtle” en een hele mooie olijfolie uit eigen olijfgaarden: kunt u binnenkort op onze website verwachten.

Meer over onze reis naar Toscane vertel ik u in een volgend bericht… houd de website in de gaten!